• Telefoon:
  • +31(0)43 30 64 668

Openingsuren: Donderdag-Zondag ( 13.00 - 17.00 uur)

De restauratie-werkzaamheden in de Kopermolen gaan onvermoeibaar door. Afgelopen week een niet alledaagse klus, namelijk het inpakken van het uit 1765 daterende Hilgers-orgel. De bijzondere vorm van deze orgelkas, met zijn gebogen bovenlijst, is vrijwel uniek voor Nederland. De stijl van versieringen en de kleuren van de orgelkas zijn terug te vinden in de trouwzaal van het gemeentehuis. De gebruikte vormen kondigen al duidelijk de overgang van barok naar rococo aan.
Op advies van Henk Kooiker gaan de heren van Belfor vakkundig aan de slag, eerst wordt er een houten stellage geplaatst, waarna vervolgens het gehele orgel vakkundig ingepakt wordt.
Bij het weghalen van de witgeschilderde platen kwamen vorige week ook de mooi blauw geschilderde panelen weer tevoorschijn. Iets donkerder blauw dan het orgel, maar zeker niet minder mooi.
De twee vazen en de zonneschijf waarin het gezicht van Christus is afgebeeld, staat in de oudheid symbool voor wijsheid, schoonheid en eeuwigheid.
Laten we hopen dat de wijsheid de schoonheid terug zal brengen voor de eeuwigheid.

 
 

Er is werk aan de winkel….de mindervalide voorzieningen in de Kopermolen.

Ondanks de schade, die nog steeds prioriteit vergt zijn we hartstikke blij dat de voorzieningen voor mindervalide gewoon door kunnen gaan.
In het gebouw tegenover de Kopermolen is men druk doende de toiletgroep aan te passen. Het sloop- en metselwerk is gedaan. De tegelzetter is nu bezig met het tegelwerk.
Afgelopen week werd de fundering voor de opgang gestort en maandag is men begonnen met het plaatsen van de opgang.
Wat fijn dat we straks ook mensen die mindervalide zijn op een fatsoenlijke manier welkom mogen heten.

IMG 3604 kl

 
 

 

Hans Leenders speelt Bach op het Hilgers-orgel bij u thuis!

Bestel nu de CD voor slechts € 10 per stuk incl. bezorgkosten in Nederland.

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

onder vermelding van naam, adres, mailadres en het aantal CD’s. U krijgt van ons een bericht terug met betaalinstructies en na ontvangst van de betaling wordt de CD bij u thuisbezorgt